Skip to main content

GÜNTHER MASCHINENBAU

Dayanıklılık. Kalite. Arzu uyandıran sunum. Bunlar, gıda ürünlerinin tüketiciler nezdindeki başarısının ön koşullarıdır. Günther Maschinenbau, ticaret ve sanayinin bu gereksinimleri karşılayabileceği teknik çözümler geliştirmekte ve üretmektedir. Hizmet yelpazesinin odak noktası, kürleme ve enjekte etme, parlatma/masajlama, tamburlama ve kaplama için makineler ve sistemlerdir.

Detaylı bilgi için guenther-maschinenbau.de


ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Et, kümes hayvanları, balık ve peynir için kullanılır

Günther Maschinenbau kürleme enjektörleri ile ürünlerinizi geliştirmek için mükemmel bir araca sahipsiniz - ister baharatlarla, ister katkı maddeleriyle veya sadece sizin bildiğiniz özel lezzetlerle. Gıda endüstrisinde 40 yılı aşkın deneyimi sayesinde en yüksek standartlara sahip, iyi tasarlanmış, dayanıklı bir makine ile çalışırken ürünlerinize raf ömrü ve lezzet katabilirsiniz.

Enjeksiyon yapılmasının nedenleri:

  • Enjekte edilen aromalar ve aroma taşıyıcıları sayesinde tat geliştirme.
  • Enjekte edilen tuzlar sayesinde daha iyi renklendirme
  • Düzgün renk aldırma ve uzun raf ömrü sağlama
  • Daha iyi ürün yapısı elde etme
  • Dilimleme sırasında daha yüksek verim sağlama
  • Nihai ürünün daha sulu kıvamda ve lezzetli olması
  • Daha yüksek verim ve karlılık

Günther Maschinenbau farklı kapasiteler geniş bir enjeksiyon makinesi sunar. Gereksinimlere ve modele bağlı olarak, enjeksiyon makineleri bir ila üç iğne ile manuel veya  full otomatik olarak mevcuttur.Modele bağlı olarak farklı opsiyonlar mevcuttur.

  • Optimum salamura için 3 seviyeli olarak kontrol edilebilen adım aralığı
  • Hızlı değiştirilebilir iğne kafası sistemi dahil
  • Olası bir hasara karşı sistemei korumak için pnömatik tek iğneli süspansiyon teknolojisi
  • Çift kafalı tasarım
  • Solüsyonun ısısını artırmamak için solüsyon sistemi elektriksel ve mekanik bileşenlerden tamamen ayrılmıştır
  • Paslanmaz çelik santrifüj pompa - daha yüksek viskoziteler için rotatif pompalar
  • Elektronik izleme ile tıkanmış iğnelere karşı koruma sağlayan ön filtre sistemi
  • Gıdaya uygun özel konveyör bantlar
  • Herbir ürüne özel çalışma  parametre ayarları mümkündür
  • İsteğe bağlı diğer opsiyonlar mevcuttur

VAKUM TUMBLERLAR & MASAJ MAKİNELERİ

Günther Vakum tumblerlar karıştırma veya marine etme, konularında  optimum donanıma sahiptir. Farklı tiplerdeki enerji tasarruflu ve stabil tamburlar, ürünlerinizin mekanik olarak işlenmesinde sizi destekler. Kullanıcı dostu Alman malı makinelerle, ürünlerinizden en iyi verimi alacağınız istikrarlı ve az bakım gerektiren bir geleceğe yatırım yaparsınız.

Tumbler’ın faydalarıı:

  • Daha iyi yapı elde etme
  • Daha eşit ve hızlı renk verme
  • Daha uzun raf ömrü
  • Jambon daha sulu, daha yumuşak ve daha gevrek olur
  • Daha yüksek verim elde etme

 

Tumbler'da marinasyonun avantajları:

  • Daha iyi yapı elde etmek
  • Daha uzun raf ömrü sağlamak
  • Masaj, etin sert hücre duvarlarını yumuşatmak için masaj yapıldığından kalitede önemli bir iyileşme sağlar. Masaj sırasında vakum kullanıldığında, eklenen baharatlar, marinatlar, yağlar ve soslar hızlı ve etkili bir şekilde derinlemesine ürüne bağlanır
  • Vakum kullanımı sayesinde daha iyi renk tutma ve daha yüksek verim elde edilir

 

Karıştırmanın avantajları:

  • Özel karıştırma kolu sayesinde karıştırılan ürünün eşit dağılımı

Günther Maschinenbau, küçük parti üretimden endüstriyel gereksinimlere kadar marinasyon, tamburlama ve hatta karıştırma için en doğru tamburu sunar. Modele bağlı olarak, kapasite 100 ila 1.000 litre tambur hacmi arasında değişmektedir., sığır eti, kümes hayvanları, balık, süt ürünleri ve vejetaryen ürünler işlenebilir.

 

Modele bağlı olarak çeşitli ekipman seçenekleri mevcuttur:

  • Hassas ve yoğun tamburlama için özel tepsiler
  • Hızlı ve kolay yükleme ve boşaltma için döner tambur
  • Vakum, süresi ve aralığı özel vakum pompası ile ayrı ayrı ayarlanabilir
  • tüm proses parametreleri dokunmatik ekran kontrolü ile serbestçe seçilebilir
  • Manuel kapak

 

Modele bağlı olarak aşağıdakiler opsiyonel olarak eklenebilir:

  • Soğutmalı tambur
  • Isıtmalı tambur
  • Tamburda ağırlık ölçme
  • Çeşitli yükleme seçenekleri
  • Otomatik kapak açma ve kapama sistemi
  • İstek üzerine diğer seçenekler mümkündür

 

KAPLAMA

Hızlı dondurma yöntemi ile sos kaplama

Son tüketici için önemi artan, gıdaların hazırlanmasında yüksek kalite ve düşük iş günü kriterini Günther kaplama teknolojisi ile sağlar. Ürünlerin mükemmel şekilde baharat veya sos ile kaplanması, kademeli olarak birbirini izleyen hızlı dondurma aşamaları ile sağlanır.

Kaplamayı neden tercih ederiz:

  • Koruyucu madde içermez
    Günther'in yüksek performanslı dondurma teknolojisi, koruyucu madde ihtiyacını ortadan kaldırarak ürünlerinizin kalitesini ve tazeliğini son tüketiciye ulaşıncaya kadar korumanın en basit ve en doğal yolu haline getirir.
     
  • Maksimum besin değeri sağlar
    Malzemeleriniz, doğal ürün lezzetini ve tazeliğini korumak için doğrudan işleme aşamasında şoklanarak dondurulur.
     
  • Gıda israfını azaltır
    Dondurulmuş gıdalarınız tüketim zamanına kadar dondurucunuzda en yüksek kalitede kalır ve dondurulmuş gıda saklama gıda israfını altı kat azaltabilir.

DİĞER EKİPMANLAR

Salamura karıştırma , hazırlama ve depolama tankları

Hertürlü ürün için mükemmel tariflere sahipsiniz, karıştırma, depolama ve soğutma için çözümlerimiz var. Günther karıştırma sistemleri, salamura hazırlama sistemleri ve tankları ile verimli ve standartlaştırılmış çalışma için mükemmel makinelere sahipsiniz.

 

Avantajlar:

  • Standartlaştırılmış otomatik salamura hazırlama
  • Gerçek üretim dışında büyük miktarlarda salamura depolanması.
  • Her türlü ürünün zamandan tasarruf ederek hızlı, kontrollü ve verimli bir şekilde hazırlanması.
  • Üretimde sürekliliği sağlamak için alternatif olarak GLT'de enjektörlere veya tamburlara doğrudan ileriye doğru taşıma yoluyla kısa ürün yolları mümkündür
  • Hızlı ve verimli CIP temizliği
  • Sürekli bir proseste önceden karıştırılmış ürünlerin hızlı ve verimli bir şekilde soğutulması
  • Üretim sırasında ürüne giren sıcaklığın azaltılması
  • Sıvıların verimli bir şekilde karıştırılması

Presler, merdaneli ve bıçaklı steakerlar

Ürünlerinizi bir steaker ile işleyerek kalitesini artırın. Yüzey ceplerini ortadan kaldırarak jambonunuzu optimize edin ve ürününüzün yapısını en üst düzeye çıkarın.

  • Daha hızlı tamburlama sonuçları
  • Daha iyi masajlama sonuçları
  • Mükemmel solüsyon dağılımı
  • Daha iyi protein emilimi ve bağlanması için artırılmış yüzey alanı
  • Daha iyi ürün yapısı
  • Daha iyi dilimleme
  • Sinir gibi sert kısımları temizlemek
  • Daha yumuşak ürün sayesinde daha iyi lezzet sağlamak
  • Pres kullanımı sayesinde optimum kalıplama yapabilme

Hat operasyonunuz için otomatik çözümler

Enjeksiyon makineleri ve tamburlar gibi yüksek performanslı ana makinelere ek olarak Günther, ekipman/aksesuar bölümüyle mükemmel ürün yelpazesi  sunar. Taşıma Bantları, vakumlu veya asansörlü yükleme çözümleri ile Günther hattınızı hızlı bir şekilde çalıştırabilir veya mevcut makine stoğunuzu bireysel olarak optimize edebilirsiniz.